Özgürlük Partisi, sonuçlara itiraz etmiş ve posta yoluyla gönderilen oyların sayımında bir usulsüzlük olduğunu öne sürmüştü.

Özgürlük Partisi'nin adayı Norbert Hofer ile seçimin galibi Yeşiller'in eski lideri Alexander Van der Bellen arasında yüzde 1'den daha küçük bir fark vardı.

Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonrası Avusturya'da seçimler yenilenecek. Hofer, bu kez sandıktan çıkarsa, ülkenin ilk aşırı sağcı cumhurbaşkanı olacak.

Avusturya'da şok: Seçimler iptal edildi

Anayasa Mahkemesi'nin kararı, Cumhurbaşkanı Heinz Fischer'in yerine geçici olarak üç milletvekilinden oluşan bir kurulun gelmesini de öngörüyor.

Bu kurulun üyelerinden biri de Hofer olacak.

BBC Türkçe'nin haberine göre aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Norbert Hofer, Yeşiller partisinin adayı Alexander Van der Bellen karşında Nisan ayındaki birinci turu kazanmış ancak Mayıs ayındaki ikinci turda yaklaşık 31 bin oyla kaybetmişti.

Özgürlük Partisi 8 Haziran'da seçimlerde "büyük usulsüzlükler" yapıldığı gerekçesiyle sonuca itiraz etmişti. İddialar arasında on binlerce oyun seçim kurallarının öngördüğünden daha erken açılması ve kimi oyların yetkisi olmayan kişiler tarafından sayılması var.