Ali MERCİMEK / MÜNİH

Almanya'da "yüzyılın davası" diye bilinen sekizi Türk 10 kişinin öldürülmesinden sorumlu NSU'nun duruşmalarında baş sanık Zschaepe'yi savunan avukat Anja Sturm, bir süredir çalıştığı Berlin hukuk bürosundan ayrılmak zorunda kaldı.

Azılı bir Neonazi'yi savunduğu için 'istenmeyen kişi' ilan edildiği belirtilen Sturm'un, Weimann & Meyer isimli hukuk bürosuyla yolları ayırma kararından sonra uzun bir süre Berlin'de yeni bir huluk bürosu aradığı ancak hiç kimsenin kendisiyle çalışmak istemediği belirtildi. Konuyla ilgili Tagesspiegel'e konuşan ceza hukukçusu, bundan böyle Zschaepe'nin diğer avukatı Wolfgang Heer ile beraber çalışacağını söyledi.

Berlin'den Köln'e taşınmak zorunda kalan avukat ile beraber çalışan ünlü ceza hukukçusu Axel Weimann ise NSU zanlısı Zschaepe'nin avukatlığını üstlenen Sturm'u düşüncesinden alıkoymaya çalıştığını, ancak ikna edemediğini belirtti. Kendisinin böyle bir davayı hiçbir zaman kabul etmeyeceğini belirten ünlü avukat, özellikle Türk kökenli müvekkillerinden yoğum eleştiri aldıklarını kaydetti.