ABD'nin Orlando kentindeki gece kulübünde katliam yapan saldırgan Ömer Sadık Metin'in IŞİD'e bağlılık yemini ettiği ortaya çıktı.ABD'li güvenlik kaynakları 1986 doğumlu Afgan asıllı ABD vatandaşı Ömer Metin'in saldırı öncesinde acil servisi arayarak, terör örgütünün liderine bağlılık yemini ettiğini aktardı.Çatışmada öldürülen saldırganın, FBI tarafından IŞİD sempatizanı olarak bilindiği ancak doğrudan soruşturma kapsamına alınmadığı ifade ediliyor.Güvenlik güçleri Metin'in Florida'daki evinde arama yaptı.Polis, olayda saldırı tüfeği ve tabanca kullanan Metin'in silaheğitimi aldığı ve eyleme önceden hazırlandığını bildiriyor.
Florida'da gece kulübünde katliam

YASAL YOLLARDAN İKİ KEZ SİLAH ALMIŞ
Metin'in güvenlik görevlisi olması sayesinde yasal yollardansaldırı tüfeği ruhsatı alabildiği belirtiliyor.FBI'dan yapılan açıklamada da saldırganın iki defa yasal yollardan silah satın aldığı belirtildi.

BABASI CUMHURBAŞKANI ADAYI
Onlarca kişiyi öldüren saldırganın babası Sıddık Metin ise "Tüm ülke gibi biz de şoktayız" şeklinde konuştu.Oğlunun terörle bağlantısı olmadığını savunan baba, saldırının  eşcinsellere yönelik bir nefret eylem olduğunu öne sürdü.Metin, "Oğlum Miamı'de gördüğü bazı eşcinsellere çok öfkelenmişti. Saldırının sebebi bu olabilir" şeklinde konuştu.Florida'da yaşayan baba Metin'in geçen yıl Afganistan'da düzenlenencumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olduğu belirtiliyor.

'DENGESİZ BİR İNSANDI'
Washington Post gazetesine güvenlik kaygısı nedeniyle adını açıklamadan konuşan Mateen'in eski eşi "Dengeli bir insan değildi." dedi.
2009'da evlendiklerini söyleyen Mateen'in eski eşi 2009'da evlenip, birkaç ay sonra boşandıklarını belirtti ve Mateen'in o dönem çok da dindar bir insan olmadığını anlattı.