Letonya Hükümeti pedofillerin kimliklerinin kamuoyuna açıklanması ile ilgili bir yasayı parlamentoya sunma kararı almıştı. Adalet Bakanı Rasnacs bu tasarıya pedofillerin kimyasal hadım edilmeleri ile ilgili bir maddenin de ekleneceğini belirtti.

Rasnacs kişisel olarak bu öneriyi onayladığını, ancak yasalaşması durumunda bunun yaygın olarak uygulanmayacağını, uygulamanın esnek olacağını belirtti.

Mevcut yasaya göre cinsel suçluların kayıtlarına sadece güvenlik güçleri, eğitim kurumları ve çocuk koruma mahkemeleri tarafından ulaşılabiliyor.

PEDEOFİL NEDİR?

Türkçeye, İngilizce ‘’paedophilia’’ kelimesinden geçen pedofili sözcüğünün kökeni Yunanca paid (çocuk) ve philia (sapma, düşkünlük) sözcüklerinden oluşur. Daha çok erkek erişkinlerde görülen pedofili nadiren de olsa kadınlarda da görülebilir. Pedofililerde cinsiyet ayrımı yoktur. Bu kişiler her iki cinse de yönelebilir. Dünya üzerinde bilinen en ağır ve kabul edilemez suçdur.

Pedofilinin suç mu hastalık mı olduğu yıllardır tartışılan bir konudur. pedofili genel tanımında hem suç hem de cezai indirimi olmaması gereken bir hastalık olarakta isimlendirilir
yetişkin bireyler tarafından, karar verme yeterliliği ve olgunluğu bulunmayan ergenlik öncesi kız veya erkek çocuklarına dönük cinsel eğilim duyma vakası. psikolojik bozukluk. bu rahatsızlık, çocuklara yönelik suçların en önemlilerinden de biridir. çocukta çok ciddi travmalara neden olabilir, ruh ve beden sağlığı üzerinde kalıcı etkiler bırakabilir.