Telefonuna evini ve emekli aylığını kardeşine bıraktığını yazan ve sonuna gülümseme emojisi koyan adan Ekim 2016'da hayatını kaybetti. Telefonunu inceleyen yetkililer bunun bir tür vasiyet olduğuna karar verdi ve taraflar mahkemeye başvurdu.

Yargıç Susan Brown, kararını Brisbane Yüksek Mahkemesi'nde açıkladığı sırada "Metnin gayriresmi niteliği, müteveffanın (ölen kişinin) vasiyet niyetlerini temsil etmek için yeterli olmadığı anlamına gelmiyor" dedi ve mirasın kardeşe verilmesine karar verdi.

DHA'nın haberine göre, mahkeme tarafından yayınlanmayan kısa mesajın tam metninde adamın eşinden nasıl hoşnutsuz olduğunu anlattığı ortaya çıktı. Mesajın yayınlanan bölümünde ise şunlar yazıyor: "Sen ve yeğenin emekliliğimi ve evi alın ..... O (karısından bahsediyor) evden kendi eşyalarını alsın ve çıkıp gitsin, eski sevgilisine dönsün". Mesaj, ölen adamın hesap bilgileri ile "kendi iradem ile yazıldı" ifadesi ve gülümseyen yüz emojisi ile son buldu.

Adamın karısı, mesaj henüz gönderilmeyip taslaklarda durduğundan, bunun "irade" olarak kabul edilemeyeceğini savundu ancak mahkeme, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, metnin yazılmasının adamın kendi iradesini gösterdiğine hükmetti.

Karara rağmen, hakim ölen adamın eşinin aile yasası uyarınca mülk için başka bir başvuruda bulunabileceğini de belirtti.

Habertürk