İngiliz hükümetinin açıkladığı otopsi raporunda, Kelly'nin "kendisini yaralaması sonucu öldüğü" belirtildi. Raporda ayrıca, Kelly'nin sol bileğini kestikten sonra kan kaybettiği, aşırı dozda ağrı kesici aldığı ve gizli kalp krizi geçirdiği vurgulandı.

Kitle imha silahları uzmanı Kelly, İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye, Irak'ın kitle imha silahlarının olduğu ve bunları 45 dakika içinde kullanabileceği iddialarının doğru olmadığı, kitle imha silahları planlarının abartıldığı yönünde bilgi vermesinin ardından, 2003 yılında evinin yakınındaki ormanlık alanda ölü bulunmuştu.

İngiltere'de dönemin Başbakanı Tony Blair, Kelly'nin ölümüyle ilgili olarak resmi bir soruşturma açmamış, olayı ülkenin önde gelen yargıçlarından Lord Hutton'ın soruşturmasını istemişti.

David Kelly, İngiltere Savunma Bakanlığına Irak'la ilgili gelişmeler konusunda danışmanlık yapıyordu.

Olayın incelendiği Hutton Soruşturması'nda eleştirilen BBC'nin Genel Müdürü Greg Dyke ve Üst Kurul Başkanı Gavyn Davies istifa etmişlerdi.

İngiltere'de bir grup doktor, Kelly'le ilgili dosyanın yeniden açılması gerektiğini, silah uzmanının intihar ettiğine yönelik hükmün güvenilir olmadığını savunuyordu.

İngiliz hükümeti, bugün açıkladığı otopsi raporuyla Kelly'nin ölümüyle ilgili spekülasyonlara son vermeyi amaçlıyor.



AA