Pakistan Today Gazetesi’nin haberine göre, Pakistan İçişleri Bakanı Chaurdhry Nisar Ali Khan’ın emriyle Federal Soruşturma Ajansı (FIA) eski Başbakan Gilani’ye bu kolyeyi iade etmesi için üç gün süre verdi. Geri vermediği takdirde eski başbakan hakkında dava açılacak.

Emine Erdoğan kendisine düğün sırasında Recep Tayyip Erdoğan tarafından takılan bir altın kolyeyi Pakistan’daki sel felaketi nedeniyle dönemin Pakistan Başbakanı Gilani’nin eşi Begüm Feyza Gilani’ye bağışlamıştı. Kaydı Pakistan Devlet Arşivleri’nde yer alan kolye bulunamamıştı.

“EVET KOLYE BENDE AMA…”
Bunun üzerine eski Başbakan Gilani de kolyenin kendisinde olduğunu söyleyerek şu açıklamayı yapmıştı:
"Erdoğan ailesiyle çok yakın bir dostluğumuz var. Emine Erdoğan benim kız kardeşim gibidir. Oğlumun İstanbul’daki balayını da Erdoğan ailesi organize etmişti. Kolye bağışlandığı zaman selden etkilenen Sindh bölgesine gidip oradaki bir düğünde bir Pakistanlı geline takmaya karar verdim. Kolyenin değeri yaklaşık 200 bin Rupe’ydi (3 bin 200 dolar). Ancak Sindh’e gittiğimde o gün 8 çiftin evleneceğini öğrendim. Kolyeyi kendime alıp gelinlerin her birine 200 bin Rupe verdim."