Güney Afrika'nın Pretoria kentinde görülen davaya bakan Hakim Desmond Nair'in kararı açıklamasının ardından 26 yaşındaki atletin duruşma salonundaki ailesi ve yakınları çığlık atarak sevindi. Pistorius ailesi daha sonra birbirlerine sarılarak dua etti.

Pistorius'un kaçma riskinin olmadığını ve topluma karşı herhangi bir tehdit oluşturmadığını belirten Hakim Nair'ın merakla beklenen kararı okuması yaklaşık iki saat sürdü.

Pasaportunu teslim etmesine karar verilen Pistorius'un kefalet bedeli 113 bin dolar olarak belirlendi. Pistorius ayrıca her pazartesi ve cuma karakola giderek imza atacak.

Davada bir sonraki duruşma 4 Haziran'da yapılacak.

YİNE AĞLADI

Neir elindeki metni okumaya başladığında Pistorius gözlerini kapatarak, ağlamaya başladı. Nair bunun üzerine okumaya kısa süreliğine ara vererek, omuzlarının titrediği görülen Pistorius'a "İyi misin?" diye sordu.

Pistorius, Steenkamp'ı, hırsız sanarak kazara vurduğunu öne sürmüş ancak mahkeme ünlü atletin kasten adam öldürmekten yargılanmasına karar vermişti.

Londra Olimpiyatları'nda erkekler 400 ve 4x400 metre bayrak yarışları ile olimpiyatlara katılan ilk ampute atlet olarak tarihe geçen Pistorius, mahkemeye verdiği yeminli ifadede, olay esnasında protez bacakları takılı olmadığı için kendisini savunmasız hissettiğini ve bu yüzden ateş ettiğini belirtmişti.