Kız arkadaşını kasten öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Güney Afrikalı atlet Oscar Pistorius'un cezai ehliyetinin tam olduğu anlaşıldı.

Cezai ehliyet tespiti için görevlendirilen uzmanlar, bilirkişi raporunu tamamlayarak Pretoria'daki mahkemeye sundu. Yaklaşık 1 ay süren incelemede 3 psikiyatr ve 1 psikolog hazır bulundu. Raporun tamamlanması için duruşmalara ara verilmişti.
 
Raporda, Oscar Pistorius’un kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürürken herhangi bir zihinsel kusurunun olmadığı vurgulandı. Raporu okuyan savcı Gerrie Nel, "Pistorius, eyleminin hukuka aykırılığının bilincindedir" görüşünü dile getirdi. Sanık avukatı Barry Roux "raporu daha ayrıntılı olarak incelemek amacıyla" süre talebinde bulundu.
 
Pistorius’un 29 yaşındaki kız arkadaşı Reeva Steenkamp, 14 Şubat 2013 tarihinde Pistorius’un evinde vurularak öldürülmüştü. Ampute atlet, yatak odasına bir hırsızın girmiş olabileceği şüphesine kapılarak kız arkadaşını yanlışlıkla öldürdüğünü öne sürmüş ve iddiaları reddetmişti. İddianameye göre Pistorius, Steenkamp’ın bulunduğu banyonun kapısına dört el ateş etti. Kurşunlardan üçü genç kadına isabet ederek ölüme sebebiyet verdi.
 
27 yaşındaki Oscar Pistorius ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanıyor. En üst sınırdan ceza alması halinde 25 yıl hapis yatacak.