Mahkeme Başkanı Desmond Nair, önceden tasarlanmış cinayete ek olarak yasadışı silah kullanmakla suçlanan ampute atletin, Kuzey Gauteng Yüksek Mahkemesi’nde görülecek davasının 20 Mart’ta karara bağlanacağını söyledi.

107 KİŞİ ŞAHİTLİK YAPACAK

Pretoria Sulh Mahkemesi'nde görülen davayı yerli ve yabancı medya ordusu takip ederken, duruşma salonunda onlarca güvenlik görevlisi tedbir aldı. Güney Afrika devleti de Pistorius’a dava açtığı için 3 Marttaki duruşmada yaklaşık 107 kişi şahitlik yapacak.

İYİ HİSSETMİYORUM

 Mahkeme çıkışında bir basın mensubuna konuşan ampute atlet,"iyi hissetmediğini" söyledi. Genç atlet, mahkemeden ayrılmadan önce bir müddet ailesi ile sohbet etti.

Mahkeme ampute atletin avukatlarını dinlerken, bir tanık, silah sesinden önce genç kızın çığlık seslerini duyduğunu, Oscar’ın 'tuvalette hırsız var sandım' savunmasının yalan olduğunu ifade etti.

Doğuştan iki ayağı olmayan Pistorius, 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda ülkesine altın madalya kazandırdı ve Olimpiyatlarda yarışan ilk engelli olarak tarihe geçti.

Pistorius, 22 Şubat’ta 1 milyon Rand kefaletle serbest bırakılmıştı. Bugünlerde gözlerden uzak bir hayat yaşayan atletin yurtdışına kaçma ihtimaline karşı polis teyakkuzda halinde. CİHAN