Yunanistan'daki Lavrion Mülteci Kampı'nda kalan mültecilerin, kampın PKK tarafından işkence ve organize suç merkezi olarak kullanıldığı yönünde uluslararası kamuoyuna ve Yunanlı yetkililere yaptıkları "acil yardım" çağrıları ses getirdi.

Mültecilerin yoğun şikayetleri üzerine harekete geçen Yunan güvenlik güçleri tarafından başkent Atina'daki örgütün hücre evlerine gerçekleştirilenoperasyonda, örgütün sorumlularından "Rasim" kod adlı R.A'yı yakaladı.

Tutuklanarak Koridallos Cezaevi'ne konulan "Rasim" kod adlı R.A. adlı kişinin geçen yıl Lavrion Mülteci Kampı'nın giriş kapısına barikat kurdurarak, Yunanlı yetkililerin içeri girmelerini engellediği ve kampa gıda girişine izin vermeyerek, mültecilerin hayatlarını tehlikeye attığı kaydedildi.

Güvenlik güçleri tarafından yapılan araştırmada, Lavrion Mülteci Kampı'nı terör örgütünün organize suç faaliyetinin merkezi olarak da kullandığı belirtilen "Rasim" kod adlı R.A'nın, bir süre önce Yunanistan'a yatırım amacıyla gelen Suriyeli 2 şirket temsilcisini Lavrion'a zorla götürerek, burada işkence yaptığı ve Suriyelilerin yaklaşık 500 bin eurosuna el koyduğu da bildirildi.

Terör örgütünün kontrolünde olduğu öne sürülen Lavrion Mülteci Kampı'nda, gıda başta olmak üzere kampa gelen her türlü malzeme ve ekipmana el koyan, sağlıkve eğitim hizmetlerini kontrol altında tutan örgütün, kamptaki mültecileri, örgüte kadro ve finansman temini amacıyla kullandıkları ifade ediliyor.

Irak, İran, Suriye, Türkiye ve Afganistan'dan 5-7 bin euro karşılığında Yunanistan'a getirilen mültecileri Lavrion Mülteci Kampı'na yerleştiren terör örgütü PKK'nın, 10 bin euro veren veya bunun karşılığında senet imzalayarak örgüte borçlanan mültecilerin sahte kimliklerle Yunanistan üzerinden Avrupa ülkelerine geçişlerini sağladığı belirtiliyor.


Cnn Türk