Erdoğan'ın sık sık PKK üyelerine ceza vermemekle eleştirdiği Avrupa mahkemeleri ilk kez bir kişişnin PKK üyeliğini suç olarak tanıyıp hapis cezası verdi.

Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde dün görülen davada, 48 yaşındaki Kıtay, “Almanya’da yasaklı bulunan PKK terör örgütüne üye olmak, örgüte yardım ve yataklık etmek” suçlamalarından hüküm giydi.

Karar, Almanya’da ilk defa “PKK’ya üyelik” suçundan hüküm ve ceza verilmesi anlamına geliyor. Almanya’da PKK için para toplamak ya da propaganda yapmak suçlarından çok sayıda kişiye hapis cezası verilmişti.

KUZEY IRAK'A GİTTİ

Milliyet yer alan habere göre 2007-2008 arasında Hamburg, Kiel, Bremen ve Oldenburg kentlerinden sorumlu olduğu tespit edilen Kıtay için 3,5 yıl ceza istenmişti. Ali İhsan Kıtay’ın söz konusu bölgelerde PKK adına haraç topladığı ve protesto gösterilerinin organizasyonunda görev aldığı ifade edildi.

Kıtay’ın Nisan 2008 ile Eylül 2008 tarihi arasında Irak’ın kuzeyine gidip geldiğinin tespit edildiği bildirildi. 13 Ekim 2011 tarihinden beri Hamburg-Dammtor cezaevinde tutuklu bulunan Kıtay’ın ilk duruşması 13 Ağustos 2012’de başlamıştı.

Almanya’da önceki gün de Federal Savcılık, 2005-2007 yılları arasında PKK’nın Kuzey Irak’taki yönetimi içerisinde yer aldığı, 2012 yılı Mart ayında örgütün ‘Avrupa Ekonomi ve Mali Bürosu’nun yönetimini devraldığı öne sürülen Türkiye vatandaşı Abdullah S. hakkında hazırladığı iddianameyi tamamlayarak mahkemeye sunmuştu.