İspanya'daki "Temiz Eller" (Manos Limpias) adlı sivil toplum örgütü, Podemos'un lideri Pablo İglesias hakkında Yüksek Mahkeme'ye suç duyusunda bulundu.

 Ülkede ekonomik krizin etkisiyle kendiliğinden ortaya çıkan ve 1 yıl önce siyasi partiye dönüşen Podemos'un Genel Sekreteri Pablo Iglesias, "İspanya'da beyan etmeden Venezuela'dan aldığı parayı devrim yanlısı propagandasında kullanmakla" suçlanıyor. Suçlamayı ortaya atan sivil toplum örgütü "Temiz Eller", avukatı aracılığıyla bugün Yüksek Mahkeme'ye giderek suç duyurusunu yaptı.

İNCELENDİKTEN SONRA KARAR VERİLECEK

 Iglesias'a yöneltilen suçlamalar arasında "organize suç örgütüne bağlı olma", "yolsuzluk", "rüşvet", "mali usulsüzlük" gibi iddialar da yer aldı. "Temiz Eller" ayrıca Podemos'un diğer yöneticilerinden Juan Carlos Monedero hakkında 10 farklı iddiayla suç duyurusunda bulundu. Yüksek Mahkeme bugün sunulan suç duyurularını inceledikten sonra soruşturma açılıp açılmamasına karar verecek.

'HİÇBİR GRUPTAN MADDİ DESTEK ALMADIK'

Temiz Eller'in Genel Sekreteri Miguel Bernal, basına yaptığı açıklamada, "Bu suç duyurusu için hiçbir kurum veya gruptan maddi destek almadık. Ayrıca hiçbir siyasi partinin baskısını ve desteğini de almadık. Temiz Eller'in arkasında hiçbir siyasi parti ya da grup yoktur" dedi.

İspanya'da son yayımlanan anketlerde Podemos, ülkedeki en büyük siyasi parti olarak gösterildi.