Rusya lideri Putin, yarından başlayarak Rus askerlerinin Suriye'den çekilmeye başlayacağını duyurdu.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarından başlayarak Rus askerlerinin Suriye'den çekilmeye başlayacağını açıkladı. Rusya lideri, kararı açıklarken, "Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen hedeflere büyük ölçüde ulaşıldığını düşünüyorum" ifadesini kullandı.
 
Reuters'ın haberine göre, Kremlin'de Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir araya gelen Putin, Rusya'nın, Suriye'deki krizi sona erdirmek için yürütülen barış sürecinde rolünü yoğunlaştırmasını istedi. Putin, Tartus ve Lazkiye'deki üslerin daha önceki gibi işlemeye devam edeceğini sözlerine ekledi. 

PUTİN VE ESAD'DAN TELEFON GÖRÜŞMESİ

Öte yandan, Kremlin sözcüsü Dmirti Peskov, Putin'in Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı arayarak Moskova'nın kararı hakkında bilgi verdiğini aktardı. Kremlin açıklamasında, Esad'ın Putin'le görüşmesinde, Cenevre'de yapılan barış görüşmelerinde "somut sonuçlara" ulaşmayı umduğunu dile getirdiği belirtildi. Esad ve Putin'in, Suriye'de varılan ateşkesin dökülen kanı azalttığı konusunda hemfikir olduğu açıklandı. 

Rusya, Suriye'de hava operasyonları düzenlemeye 30 Eylül 2015'te başlamıştı.