Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı ve Merkez Askeri Bölgelerinde ordunun savaşa hazırlık seviyesinin ani bir şekilde denetlenmesi emri verdi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus basınına yaptığı açıklamada,Putin'in Savunma Bakanlığına, Batı ve Merkez Askeri Bölgeleri askeri birliklerinin savaşa hazırlığının ani ve kapsamlı şekilde denetlenmesi emri verdiğini ifade etti.

Şoygu, "Devlet Başkanının emri doğrultusunda, bugün saat 14.00'da Merkez ve Batı Askeri Bölgesi ve birlikleri 2. Ordu, Hava ve Uzay savunma kuvvetleri, paraşüt birliği, uzun ve kısa menzilli askeri nakliye birlikleri alarm durumuna geçirildi" dedi.

Rusya'da son 20 yılın ilk geniş çaplı askeri denetimleri geçen sene Putin'in orduda bazı eksikler görmesiyle başlamıştı. Sergey Şoygu'nun Savunma Bakanlığı görevine atanmasının ardından, Rus ordusunun savaşa hazır olma durumunun, objektif şekilde tespit edilmesi ve mevcut sorunlar için çözüm yolları belirlenmesi adına hayata geçen bu uygulamaya bu sene de devam edilme kararı alınmıştı.

Putin geçen yıl, orduya 6 kez ani savaş hazırlığı denetimi emri vermişti.

AA