Aleksey Navalnıy ve kardeşi Oleg’in bundan 5 yıl önce kozmetik ürünler satan Yves Rocher’e ait bir mağazadan toplam 600 bin euroyu zimmetlerine geçirdikleri ileri sürülüyor. Navalnıy kardeşlerin bir başka şirkete ait 4 milyon euroyu da zimmetlerine geçirdikleri, ayrıca 480 bin Euro kara parayı akladıkları belirtiliyor.
Navalnıy, temmuz ayında sonuçlanan ve "Kirovles" adıyla anılan davada, Kirov Eyaleti'nin vali danışmanlığı görevini yürüttüğü dönemde yolsuzluk yaptığı ve zimmetine 500 bin dolar para geçirdiği gerekçesiyle 5 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve tutuklanmıştı. Navalnıy’ın hapis cezası daha sonra "şartlı salıverme" olarak değiştirilmişti. Düzeltmeye rağmen “sabıkalı” konumuna düştüğünden siyasi kariyeri tehlikeye giren Aleksey Navalnıy, “adaletsiz” olarak nitelediği kararı temyiz edeceğini duyurmuştu.

'Ellerinde koz olsun diye ikinci davayı açtılar'

Navalnıy, eylül ayında yapılan Moskova belediye başkanlığı seçimlerinde Kremlin’in adayı Sergey Sobyanin’in ardından sürpriz bir çıkış yaparak yüzde 27 oyla ikinci sırada yer almıştı.

İnterfax haber ajansına konuşan Navalnıy, "Kirovles davası beni korkutmak amacıyla hazırlanmıştı. Kirovles davası başlı başına bir saçmalık. Bu davanın düşmesi halinde ellerinde koz olsun diye bir başka saçma dava daha hazırladılar“ ifadelerini kullandı.