Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile 50 İhvan mensubunun yargılandığı "Rabia Operasyonları Birimi" davasının duruşması 22 Ekim'e ertelendi.
 
 Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Kahire'de Sultan'ın yanı sıra Bedii ile 50 İhvan mensubunun yargılandığı "Rabia Operasyonları Birimi" davasının görülmesine devam edildi.

 Tutukluluk halini protesto etmek için açlık grevi yapan İhvan yöneticilerinden Salah Sultan'ın oğlu Muhammed'in serbest bırakılması yönündeki talep, bir ay içinde üçüncü kez reddedildi.
Mahkeme , ABD vatandaşı olan ve tutukluluk halini protesto için başladığı açlık grevinde 263 günü tamamlayan aktivist Muhammed Sultan'ın ambulanstan duruşma salonuna getirilmesini istedi. Sedyeyle duruşmaya çıkarılan ve oldukça hasta olduğu gözlenen Sultan'ın kelepçeleri, aynı davada yargılanan babası ile avukatının itirazıyla çıkarıldı. Mahkeme, baba Sultan'ın talebi üzerine oğlunu öpmesine müsaade etti. Muhammed de babasının elini öptü.

"OĞLUMUN HAYATIYLA İLGİLİ TÜM SORUMLULUK MAHKEMEYE AİTTİR"

 Duruşma sırasında yaptığı konuşmada, mahkemeden Muhammed'in serbest bırakılması yönünde karar almasını isteyen baba Sultan, aksi takdirde oğlunun hayatıyla ilgili tüm sorumluluğun Allah ve yargı önünde mahkemeye ait olacağı uyarısında bulundu. Mahkeme ise söz konusu talebi reddetti.
 Kahire Ceza Mahkemesi, duruşmayı 22 Ekim'e erteledi.

 AA muhabirine konuşan Sultan'ın avukatı Meha Yusuf da "Mahkeme izniyle müvekkelimle görüştüm. Konuşurken çok zorlanıyordu. Sağlık durumunun bozulmasıyla bu ay başında götürüldüğü hastaneden Tora Cezaevi Hastanesi'ne nakledileceğini öğrendik maalesef" dedi.

 Davada yargılanan 50 sanık hakkında, "14 Ağustos'ta Rabiatul Adeviyye gösterilerinin dağıtılması sırasında ülkede kaos çıkarma, polis karakolları, kamu malları, devlet kurumları ve özel kuruluşlar ile kiliseye saldırı planı hazırlama" gibi iddialarla dava açılmıştı.

 "Rabia Operasyonları Birimi" davasında Sultan ve Bedii'nin yanı sıra İhvan Rehberlik Konseyi Başkan yardımcılarından Reşad el-Beyumi, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Muhammed Saad Ketatni, HAP Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan, HAP Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, eski İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif ile eski Gençlik Bakanı Usame Yasin gibi isimler yargılanıyor.