Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO daimi temsilcileri toplantısı sonrasında açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Suriye'nin Türk askeri uçağını düşürmesinin kabul edilemez olduğunu, bunu en güçlü şekilde kınadıklarını söyledi. 

Bu olayın Suriye'deki rejimin uluslararası barışa, hukuka ve insanlığa olan saygısızlığını gösterdiğini dile getiren NATO Genel Sekreteri Rasmussen, "Müttefikler olarak bu olayı büyük bir endişeyle takip ediyoruz. Türkiye ile dayanışmamıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.  

Suriye'den beklentilerinin böyle bir olayın bir daha yaşanmaması yönünde olduğunu dile getiren NATO Genel Sekreteri Rasmussen, "Müttefikler bu konudaki gelişmeyi çok yakından takip edecekler, bu tür bir olay bir daha tekrarlanırsa, NATO harekete geçecek" dedi.

"5.MADDEYİ TARTIŞMADIK' 
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Türk askeri uçağının düşürülmesi konusunda yapılan toplantıda 5. maddeyi tartışmadıklarını da söyledi.

'TÜRKİYE'NİN AÇIKLAMA VE BİLGİLENDİRMESİNDEN MEMNUNUZ' 
Türkiye tarafından yapılan açıklamaları ve bilgilendirmeleri memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden NATO Genel Sekrteri Anders Fogh Rasmussen, sadece 4. maddeye dayalı bir dayanışma görüşmesi gerçekleştirdiklerini ve toplantının bu çerçevede gerçekleştiğini söyledi.