Federal savcılık sözcüsü Lieve Pellens, "kendilerini şaşırtan bu karara karşı ikinci kez temyiz hakları bulunmadığı için 6 kişinin serbest bırakılmasının kesinleştiğini" söyledi.

Pellens, Brüksel mahkemesinin, söz konusu "örgüt üyeleri için 'suçsuzdur' kararı vermediğini, ciddi suç unsurları bulunduğunu kabul ettiğini, ancak bu aşamada mutlaka tutuklu kalmalarına gerek olmadığı fikrini benimsediğini" aktardı.

Pellens, isimlerini açıklamaktan kaçındığı 2 terör örgütü üyesinin ise tutukluluk kararına itiraz etmediklerini ve serbest bırakılmadıklarını belirtti.

Savcılığın iddianamesini tamamlayabilmesi ve baskınlarda ele geçirdiği belgeler, bilgisayarlar ve diğer suç unsurlarını detaylı inceleyebilmesi için biraz daha zamana ihtiyaç duyduğunu kaydeden Pellens, bu aşamada 6 terör örgütü üyesinin tutuksuz yargılanacağı davada delillerine güvendiklerini, soruşturmayı kararlılıkla sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Belçika'da PKK ve yan kuruluşlarına yönelik operasyonlarda gözaltına alınan PKK'nın üst düzey Avrupa yöneticilerinden DEP'li Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar dahil 8 kişi 5 Mart'ta tutuklanmıştı.
Cnn Türk