Oturumun ikinci bölümünde jüri üyeleriyle paylaşılacak olan delillere ve şahitlere itirazlar değerlendirildi.

2013 VE 2015 TAPELERİ İDDİANAMEDE YER ALIYOR

Atilla’nın avukatlarının 2013 tarihli ses kayıtlarının duruşmaya sunulmasına itirazı kabul edilmedi. Savcılık makamı dinlemelerin büyük bölümünü yazılı metin olarak sunmayı planladıklarını belirtti. 6 Eylül’de kabul edilen son iddianamede 17 Aralık 2013’ten önceki tapelerin yanı sıra Zarrab’ın Miami’de tutuklanmasından önce 2015 yılında yapılan dinlemelerin de tapeleri yer alıyor.

Başsavcılığın Eylül 2014 tarihinde Zarrab’ın e-posta hesaplarında ulaştığı eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’a hitaben yazılmış ‘ekonomik cihat’ başlıklı mektubun duruşmada Atilla aleyhine kanıt olarak kullanılmasına yönelik itirazlar da reddedildi. Hâkim Berman, buna karşılık savcılığın Atilla hakkında bir terör suçlaması olmadığını dikkate almasını istedi.

SON BİR OTURUM DAHA

İtirazların hepsini karara bağlayamayan Berman, savcılık makamıyla Atilla’nın avukatlarını diyaloğa davet etti. Berman, taraflar arasındaki teknik ihtilafları gidermek için jürili duruşmaların başlamasından önce 22 Kasım’a son bir oturum koydu. Berman ayrıca taraflardan, Fetullah Gülen ve Türk hükümeti arasındaki ilişkiyi ve farkları anlatacak bilirkişi getirmelerini istedi.

Atilla’nın avukatlarından Cathy Fleming hâkim Berman’a “Son dönemde Mike Flynn ile bu dava arasında bağ kurmaya çalışan saldırılar var. Bunlarla ilgili yeni sunum yapmak istiyoruz” dedi.

ATİLLA: ZARRAB’LA İLGİLİ HİÇBİR FİKRİM YOK

Duruşma boyunca kafasını sallayarak hayal kırıklığını çevresine yansıtan Atilla, arka sırada oturan gazetecilerin “Zarrab anlaştı mı, neden yok?” soruları üzerine “Hiçbir fikrim yok. Bu mahkeme inanılmaz. Savcıların anlattıkları doğru değil” diye konuştu.

VİDEO-KONFERANS İZNİ BEKLENİYOR

Türkiye’den Atilla için şahitlik yapacak 4 Halkbank çalışanın ABD’ye gelmekten çekindikleri için ifadelerini video-konferans yoluyla vermek istemeleri üzerine Başsavcı Yardımcısı Michael Lockard “Böyle bir konuda söz konusu ülkenin resmi makamlarının onayı gerekiyor. Türk Adalet Bakanlığı’na yazdık, yanıt bekiyoruz” dedi.

ATİLLA'NIN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Atilla'nın avukatlarından Rocco duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada kinayeli bir şekilde, "Zarrab'ı ABD lehine tanık sandalyesinde görmekten memnuniyet duyacağını" ifade ederken, bunun olması halinde Zarrab'ın güvenilirliğini sorgulayabileceğini söyledi. 

Haber: Razi CANİKLİGİL - Cansu ÇAMLIBEL/Hürriyet