Brafman, bu kefalet karşılığında müvekkilinin New York’ta kapısında 24 saat boyunca silahlı güvenlik görevlilerinin nöbet tutacağı bir evde, GPS ile takip edilerek kalmasını talep etti.

GÜVENLİK ŞİRKETİ İLE ANLAŞILDI

Zarrab’ın ev hapsinde tutulması durumunda onu koruyacak güvenlik şirketi ile de anlaşma sağlandı. Bir otel çalışanına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle New York’ta tutuklanan eski IMF Başkanı Dominique Strauss Kahn’ın da aralarında bulunduğu üst düzey kişilerin ev hapsi cezalarında güvenlik önlemleri alan Guidepost adlı güvenlik şirketi görevlilerinin Reza Zarrab’ı 24 saat boyunca gözlem altında tutulması için söz konusu şirketle anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Guidepost’un ayrıca Zarrab için bir araba ve şoför de tahsis edeceği ve evden çıkması gerekirse bu araçla gideceği yerlere ulaşımının sağlanacağı belirtildi.

BAŞSAVCI KABUL ETMEDİ

Mahkemeye sunulan 22 sayfalık kefalet teklifinde, Zarrab’ın kalacağı evden ancak tedavi, avukat ziyareti, ibadet ve mahkemedeki duruşmaları için çıkabilecek. Başsavcı Preet Bharara’nın ofisinin Zarrab’ın avukatının teklifini ‘yetersiz’ bularak reddettiği belirtilirken, Brafman’ın konuyu bir kez daha kefalet duruşmasında görüşmek için mahkemeye başvuracak. 

EVLİLİĞİNİ FEDA ETMEZ

Eşi ve kızı ile birlikte Orlando’daki Disneyworld’e gitmek üzere Miami’den ABD’ye giriş yaparken tutuklandığını belirten kefalet dilekçesinde, Zarrab’ın Ebru Gündeş ile nasıl tanıuştığı ise şöyle anlatılıyor: “Popüler Türk sanatçı Ebru Gündeş, sayın Zarrab’ın ağabeyinin 2005 yılındaki düğününde sahne almıştı. Sayın Zarrab, Sayın Gündeş’in uzun süredir hayranıydı.  Zarrab, kendisi onuruna 2 şarkı besteleyerek ortak arkadaşları aracılığı ile Gündeş’e gönderdi.  Bu olaydan çok etkilenen Gündeş, Zarrab ile buluşmak istediğini söyledi.  2010’da birbirlerine âşık oldular. 2011’de Sayın Gündeş şimdiki tek çocuklarını doğurdu. Nihayetinde, Sayın Gündeş, Zarrab’ın bestelediği şarkılarla bir albüm çıkardı. Evlilikleri bir ortaklık ve sayın Zarrab bu evliliği uluslararası bir kaçak olarak feda etmez.”  

EBRU GÜNDEŞ'İN KARİYERİ

"Zarrab’ın Ortadoğu’da tanınmış bir sanatçı Ebru Gündeş ile evli olduğunu ve kaçak duruma düşmesi halinde hem evliliğini hem de eşinin kariyerini mahvedeceğini" aktaran Brafman, İran asıllı işadamının kaçması durumunda uluslararası müzik yıldızı eşinin kariyerine de zarar vereceğini, eşinin 'bir kaçakla evli' konumuna düşeceğini belirtti.

CİDDİ SAĞLIK SORUNLARI VAR

Zarrab’ın ciddi sağlık sorunlarının da bulunduğu ifade edilen dilekçede bağırsağında polip, midesinde ülser ve böbreğinin yanında bir tümör bulunduğu ifade ediliyor. Zarrab’ın bir doktor tarafından düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiği kaydedilirken, kefalet tekliflerinin kabul edilmesi durumunda tedavisinin daha kolaylaşacağına dikkat çekiliyor.

ÜÇ AYRI ÜLKENİN PASAPORTUNA SAHİP

New York’ta mahkemeye sunulan kefalet dilekçesinde, Reza Zarrab’ın, yalnızca İran ve Türkiye değil, aynı zamanda Makedonya pasaportu sahibi olduğu da ortaya çıktı. Zarrab’ın kefaletle serbest kalması durumunda İran, Türkiye ve Makedonya pasaportlarının, kendisinin New York’tan ayrılmasını önlemek için mahkemeye teslim edileceği, yeni bir seyahat belgesine de başvuramayacağı dilekçede belirtildi.

Zarrab’ın avukatı Brafman, müvekkilinin kendisini daha çok Türk olarak gördüğüne dikkat çekti.



Haber: Razi CANİKLİGİL / Hürriyet