Rıza Sarraf'ın suçlandığı konularla ilgili olarak geçen 27 Mart'ta tutuklanan Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı da duruşmaya çıkarıldı. Sarraf'ın kalmakta olduğu Metropolitan Cezaevi'nden Brooklyn Cezaevi'ne aktarılan Atilla haki, Sarraf da lacivert renkli mahkum üniformaları ile duruşmaya çıkarıldı. Duruşma sırasında Zarrab ve Atilla arasında herhangi bir diyalog yaşanmadı.

Sarraf, avukatları Rudolph Giuliani ile Michael Mukasey'in hem davada adı geçen bankaların avukatlıklarını yaptıklarının hem de Türkiye adına ABD'de lobicilik faaliyetinde bulunduklarının farkında olduğunu söyledi.

Sarraf, Yargıç Richard Berman'ın 'Bu durumun çıkar çatışması yaratabileceğini anlıyor musunuz, bunu kendi cümlelerinizle anlatın' sözleri üzerine; 'Başsavcılığın teorik olarak bankaların karşı karşıya olduğum suçlamalara ilişkin zarara uğramış mağdur taraf olmalarına karşı, bazı savunmaların bankaların, bazı savunmaların benim zarıma olabileceğini anladım. Mesleki tecrübelerine güvendiğim için birlikte çalışmaktan memnunum ve bir çıkar çatışması olacağını düşünmüyorum' dedi.
Sarraf davası 11 Mayıs'a, Atilla'nın davası ise 18 Mayıs'a ertelendi.


Cumhuriyet.com.tr