Mısır'da devlet medyasında romanından cinsel içerikli bazı bölümler yayımlanan yazar Ahmed Naci, "moralinin bozulduğunu ve çarpıntısının tuttuğunu" söyleyen bir vatandaşın şikayetiyle açılan davada iki yıl hapse mahkum oldu. Davada Naci önce aklanmıştı. Ancak kararı temyiz eden savcılık, yazarın cezaya çarptırılmasını sağladı. Yazarın kararı temyiz etme hakkı var.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, mahkemede Naci'yi ülkenin önde gelen yazarları savundu. Bazı yazarlar, kararın ifade özgürlüğüne bir darbe olduğunu söyledi. Yazar İbrahim İsa da, El Makal gazetesindeki köşesinde, "Devletiniz ve kurumlarınız, tıpkı önceki yönetimde olduğu gibi, aydınlardan, düşünceden ve yaratıcılıktan nefret ediyor, sadece iki yüzlüleri, yağcılık şiir ve şarkıları yazanları seviyor" ifadesini kullandı.

Mısır'ın seçimle göreve gelen ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi, 2013'te başlayan protesto gösterilerinin ardından askeri darbeyle devrilmişti. Bir yıl iktidarda kalabilen Mursi, yetkileri partisi Müslüman Kardeşler'in elinde toplamakla suçlanmıştı.