Mısır'ın turizm kenti Şarm El Şeyh kentinden kalkan Rus yolcu uçağı, kalkıştan 23 dakika sonra, Mısır'ın kuzeyindeki Sina Yarımadası'nda düştü.

Rus hava yolu şirketi Kolavia'ya (Metrojet) ait, Şarm El Şeyh-St. Petersburg uçuşunu gerçekleştiren 9268 sefer sayılı Airbus A-321 tipli yolcu uçağının düştüğü bilgisini, Mısırlı yetkilir teyit etti.

Kuzey Sina vilayetindeki Kurye köyü yakınlarına düşen uçakta, çuğunluğu Rus turistlerden oluşan 17'si çocuk 217 yolcu ve 7 mürettebat bulunduğu, kazada kurtulan olmadığı kaydedildi.

Görgü tanıkları, uçağın düştüğü bölgeden dumanların yükseldiğini ifade ederlerken,  Kahire Havalimanı yetkilileri de uçağın enkazına ulaşıldığını aktardılar.

Mısır Bakanlar Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Başbakan Şerif İsmail'in, olayın takibi için özel bir birim oluşturulması talimatı verdiği" belirtildi. Uçağın düştüğü bölgede güvenlik kordonu oluşturulduğu ve sağlık ekiplerinin bölgeye sevk edildiği kaydedildi.

Uçağın terör örgütü IŞİD tarafından düşürülmüş olabileceği yönünde de iddialar ortaya atılırken, yetkililerden bu yönde bir açıklama gelmiş değil. Uçağın eski olması nedeniyle olası bir arızadan dolayı düşmüş olabileceğinden şüphelenildiği kaydedildi.

Düşen uçak 9 yıl Onur Havayolları'nda uçmuş!


Şarm El Şeyh'den St. Petersburg'a uçarken düşen Airbus A-321 tipi uçağın 9 yıl boyunca Onur Havayolları'nda uçtuğu ortaya çıktı.