Şinhua haber ajansı, Çin'in kuzeydoğusundaki Heylongciang eyaletinde orta mahkemeye çıkarılan Yü'nün, 306.8 milyon yuan (yaklaşık 45 milyon dolar) rüşvet aldığı gerekçesiyle hakkında idam cezası verildiğini duyurdu.

Mahkeme heyeti konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Yü'nün Heylongciang Longmay Maden Şirketi'nde görevde olduğu 2005-2011 yılları arasında yaklaşık 45 milyon dolar rüşvet aldığını belirtti. Heyet, Yü'nün soruşturma sırasında gösterdiği işbirliği için iyi halinden idam cezasının 2 yıl tecilli olarak verildiğini kaydederken, mahkumun tüm yasadışı kazancına ve mal varlığına el konulduğunu açıkladı.

2012'DEN BERİ 75 MİLYON SORUŞTURULDU

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 2012 yılında ÇKP liderliğini devralmasının ardından yolsuzluğa karşı mücadele edeceğini açıklamış, yolsuzluğu ‘partinin hayatta kalmasına karşı bir tehdit' sözleriyle nitelendirmişti. Şi'nin ülkede yolsuzluğa karşı başlattığı mücadele kampanyası çerçevesinde ÇKP Merkezi Disiplin ve Denetleme Komisyonu ve bölgesel birimleri, 2012'den bu yana tüm ülkede 75 milyon ÇKP üyesini soruşturdu.