Türkiye doğalgazın yüzde 55'ini Rusya'dan temin ediyor. Alınan doğalgazın önemli bir bölümü ile elektrik enerjisi elde ediliyor. Türkiye hidroelektrik santralleri ile elektrik ihtiyacının sadece yüzde 25'ini karşılıyor. Elektriğin yüzde 44'ü doğalgazdan üretiliyor. Uzmanlar Rusya’nın doğalgazı kesmesi halinde Türkiye’nin büyük bir elektrik sıkıntısıyla da karşı karşıya kalacağını belirtiyor.


BACA SİSTEMİ YOK
Yeni inşa edilen konut ve apartmanlarda baca sistemi bulunmuyor. Bu sistem genellikle eski bina ve konutlarda mevcut. Ancak eski yapılarda baca olması soba yakılabileceği anlamına da gelmiyor. Vatandaşların soba yakması durumunda belediyelerdeki Mavi Masa’ya şikâyet ediliyor. Bunun üzerine Belediye zabıta ekipleri Çevre Orman Bakanlığı'nın ısınmadan kaynaklanan 20. Maddesi gereği ‘sobayı kaldırmanız ve doğalgaz dışında hiçbir yakıtı kullanmamanız gerekmektedir’ yazılı tebligatı imzalatıyor. 


SOBA YAKANA 4 BİN TL CEZA
Ankara’da 2013 yılında yaşanan bir olayda soba yakmaya devam eden bir vatandaşa zabıta ekipleri tarafında 4 bin TL para cezası kesildi. 

(hukukihaber)