Rusya'da son yılların en büyük çatışmalarından biriydi. Cumartesi günü 5 bin kişi Moskova'da, etnik şiddete dönüşen bir protestoya imza attı.

Spartak Moskova taraftarları aralarından birinin öldürülmesini protesto ederken, Kafkas kökenlilere saldırdı, polisle çatıştı.

"Rusya Ruslarındır" pankartlarının açıldığı o günden bu yana Rusya diken üstündeydi. Sonunda beklenen büyük operasyon geldi.

Rus polisi Moskova başta olmak üzere pek çok şehirde binden fazla kişiyi bir günde gözaltına aldı.

Bir yanda Kafkasya kökenlilerin, diğer yandan aşırı milliyetçi rusların günlerdir süren kapışma hazırlığının, , bu şekilde engelleneceği umuluyor.

Moskova'daki operasyonda, çoğu Kievski metro istasyonu yakınlarında olmak üzere 800'e yakın gözaltı var.  O istasyon, Kafkasya kökenli sokak satıcılarının ağırlıklı olarak bulunduğu bir bölgede.

Gözaltına alınanların üstlerinde, bıçak, plastik mermi ve metal sopalar bulundu. Gözaltındakilerin büyük bölümünün Rus kökenli, daha küçük bir kısmınınsa Kafkas kökenli olduğu açıklandı.

Ancak uzmanlar gözaltına alınan yüzlerce kişinin polis tarafından tutulamayacağı görüşünde. Çoğunun kısa bir sürede serbest bırakılması bekleniyor.





Cnn Türk