Suudi Arabistan’ın meşhur şarkıcılarından Abdullah Al Şahani, ülkenin güneybatısındaki Taif’te katıldığı bir müzik festivalinde yaptığı hareketle başına büyük bir iş açtı.

Konser sırasında, özellikle ABD’d çok yaygın olan “dab” hareketini yapan Şahani, gözaltına alındı. Yüzünü kapatarak kolun yukarıyı gösterdiği hareketi seyircileri coşturmak için yapan Şahani’nin bu hareketinin Suudi Arabistan’da yasak olduğu açıklandı.

Video ortaya çıktıktan sonra güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan Şahani’nin ne ceza aldığına dair bir açıklama yapılmadı. BBC, Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı’nın bu hareketi, “Uyuşturucuya teşvik ettiği” gerekçesiyle yasakladığı vurgulandı.

Bir poster hazırlayan Suudi yetkililer, bu hareketi yapan bir kişinin çizimini paylaşarak, “Bu hareket gençliğe ve topluma karşı tehlikelidir ve bu hareketin yapılmaması gerekir” ifadesini kullandı.​

İlk olarak 2 sene önce Amerika Birleşik Devletleri’nde bir hip-hop sahnesinde yapıldığı düşünülen dans figürü, aralarında Hillary Clinton’ın da bulunduğu pek çok ünlü kişinin hareketi yapmasıyla dünya çapında ün kazanmıştı.


 
arapdans