İran televizyonundaki bu görüntüler üzerine yabancı ajanslar ve kuruluşlar Aştiyani ile oğlunun serbest bırakıldığı yönünde haberler geçti. Ancak Press TV yaptığı resmi açıklamada, Aştiyani'ye yeni delil toplanması için tatbikat yaptırıldığını bildirdi. Press TV’nin internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Aştiyani serbest bırakılmadı, “kocasının cinayetinin detaylarını olay yerinde anlatmak amacıyla bir televizyon yapım ekibiyle birlikte evine götürüldü”.

Açıklamada programın bu gece Press TV’de yayınlanacak “Iran Today” olduğu ve “olayla ilgili kişilerle yapılan birçok röportaj vasıtasıyla cinayetin enine boyuna aydınlatılacağı” ifade edildi. Sakine’nin oğlu Sajjad Asgharzade ve avukatı Hootan Kian’ın da programa röportaj veren isimler arasında olduğu belirtildi. Kanalda program öncesi yayınlanan kısa kliplerden birinde de Aştiyani’nin “Kocamı öldürmeyi planladık” dediği görülüyor.

Perşembe akşamı ajanslara düşen ve Aştiyani’yi evinde oğluyla gösteren fotoğraflar, kadının serbest bırakıldığı yorumlarına neden olmuş ve uluslararası kamuoyunda bir sevinç dalgası yaratmıştı. “Iran Today” programının Press TV’de bu gece, Türkiye saati ile 22:35’te yayınlanması bekleniyor. (Hürriyet)