ntvmsnbc

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Ege Denizi'ndeki Sakız adasında, Yunanistan'ın askeri tesislerinin fotoğraflarını çeken bir Alman vatandaşı gözaltına alındı.

Yunan polisi tarafından gözaltına alınan 72 yaşındaki Alman, Türk vatandaşı olduğunu tahmin ettiği 5 kişinin, Sakız adasındaki askeri tesislerin fotoğraflarını çekmesi için görev başına kendisine 1500 Euro para ödediğini iddia etti.

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan bir Yunan polisi, 72 yaşındaki Alman vatandaşının Türk istihbaratı için çalıştığını tahmin ettiklerini söyledi. Yunan polisi bu konudaki soruşturmanın çok yönlü yürütüldüğünü de belirtti.


Türkiye adına casusluk yaptığı iddia edilen Alman vatandaşının 4 yıldır Sakız adasın da yaşadığı ve 2010 yılından bu yana Türkiye adına casusluk yaptığı ileri sürüldü.

Yunan polisi, yakalandığı sırada üzerinde bulunan iki fotoğraf makinesinde de askeri kamplara ait görüntüler olduğu belirtilen Alman’ın adadaki evinde de arama yaptı.

Geçtiğimiz Cuma günü gözaltına alınan Alman vatandaşının casusluk faaliyetleri nedeniyle mahkemeye çıkarılacağı belirtildi.