Devlet televizyonu, saldırının Merce bölgesindeki Meraed Adalet Sarayı'na düzenlendiğini duyurdu. Ölen veya yaralanan olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

Öte yandan, Merkezi İngiltere'de bulunan örgüt, başkent Şam'ın banliyöleri ve çevre kentlerinde ordunun ağır silahlarla yönetim karşıtlarına düzenlediği operasyonlarda 21, Deyr Ez Zor kentinde 5, iç kesimlerde yer alan ve uzun bir zamandan beri ağır operasyonların hedefi olan Humus kentinde 8, Dera'da 4, İdlib'te 2 olmak üzere toplam 40 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını kaydetti.

Duma kentinde sabahtan bu yana düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını belirten yerel aktivistler, yaralıları, tutuklanma korkusundan dolayı devlet hastahanelerine götürmediklerini, sahra hastanelerinde tedavi etmeye çalıştıklarını, fakat tıbbi malzemelerin eksik olmasından dolayı bazı yaralıları kaybettiklerini söyledi. 

Operasyonlar nedeniyle Duma'da dumanların yükseldiğini aktaran aktivistler, Humus'un Kusur beldesindeki operasyonlarda güvenlik güçlerinin ağır silahlarla çevreye rastgele ateş açması sonucu onlarca kişinin yaralandığını ve çok sayıda yerleşim birimde büyük hasarın meydana geldiğini ifade etti. 

Ordunun Humus'un Kalet Husn beldesini ağır silahlarla bombalaması sonucu ölü ve çok sayıda yaralının olduğunu vurgulayan aktivistler, Humus'un birçok semtindeki operasyonlar nedeniyle kentin üzerini siyah dumanların kapladığını belirtti.

Güvenlik güçlerinin Dera yakınlarında yer alan sığınmacı kampına ağır silahlarla ateş açtığını dile getiren aktivistler, Deyr Ez Zor'un Hamidiye bölgesinde Özgür Suriye ordusu ile nizami ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve bölgeden şiddetli patlamaların meydana geldiğini belirtti. 



Cnn Türk