Mahkeme kararına göre, Samsung'un Galaxy Tab 10.1 adlı tablet bilgisayarı şu andaki özellikleriyle Avustralya sınırları içinde satılamayacak. Karar, Apple ile Samsung arasındaki küresel patent anlaşmazlığı yasal olarak çözümlenene kadar devam edecek.

Samsung, yaklaşan Noel tatili öncesi yeni ürününü Avustralya pazarına sunmaya hazırlanıyordu. Ancak mahkeme kararının, Güney Koreli elektronik devi için büyük bir darbe olduğu yorumu yapıldı.

Samsung'un, Apple'ın itiraz ettiği uygulamaları çıkardıktan sonra Galaxy Tab satışına devam edip etmeyeceği ise henüz netleşmiş değil. Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde de mahkemeler, Apple'ın fikri mülkiyet haklarının Samsung tarafından ihlal edildiği yönündeki iddiaların lehine kararlar almıştı.

Apple, Güney Koreli Samsung'u iPad ve iPhone ürünlerini kopyalamakla suçluyor. Samsung ise, Apple'a açtığı karşı davalarda ABD'li şirketin kablosuz iletişim teknolojisinde patent ihlali yaptığını iddia ediyor.

Son yıllarda büyük bir ilerleme kaydeden ve global televizyon pazarında bir numaraya, akıllı telefon pazarında ise iki numaraya yükselen Samsung'un, ABD'li Apple ile 10 ülkede davaları devam ediyor.


AA