Nicolas Sarkozy, Elysee sarayını terk etmeye hazırlanırken politikaya devam edip etmeyeceği ise henüz netleşmedi. Konuyla ilgili Europe 1 radyosuna açıklamada bulunan eski bakan Roselyne Bachelot, Nicolas Sarkozy'nin 15 Mayıs'ta görevi François Hollande'a devrettikten sonra yoluna Anayasa Mahkemesi üyesi olarak devam edeceğini söyledi. Bachelot, "Nicolas Sarkozy, yakında hukuk üyesi olarak Anayasa Mahkemesi'ndeki görevine başyacak." diye konuştu. Sarkozy'nin yakın zamanda mahkemenin genel sekreteri Marc Guillaume'yi de kabul edeceğini hatırlatan Bachelot, "Mahkeme üyeliği ile ilgili prosedürü konuşacaklar." açıklamasında bulundu. 

Bachelot, avukatlık bürosunu da yeniden açacak olan Sarkozy'nin sadece uluslararası dosyalara bakacağını da ekledi. 

Roselyne Bachelot, Anayasa Mahkemesi üyeliğinin Nicoalas Sarkozy'nin siyasi tutum sergilemesini de engellemeyeceğini söyleyerek, eski cumhurbaşkanı ve Anayasa Mahkemesi üyesi Valery Giscard d'Estaing'ın bazı durumlarda sergilediği siyasi duruşu hatırlattı. 

Bu arada Nicolas Sarkozy'nin emeklilik maaşının brüt 6 bin euro olacağı belirtildi. Sarkozy'nin Anayasa Mahkemesi üyeliğini seçmesi durumunda ise toplam maaşı 13 bin euro olacak. 

Fransa'da eski cumhurbaşkanlarına Anayasa Mahkemesi'ne üyelik hakkı tanınıyor. Fakat François Hollande, seçimi kazanması halinde bu hakkı kaldıracağın söylemişti. Yeni cumhurbaşkanı, böylebir değişikliğe gitse dahi bu Sarkozy için herhangi bir engel teşkil etmeyecek.(zaman)