Sarkozy'nin avukatı Thierry Herzog, pazar günleri yayımlanan le Journal du Dimanche gazetesine verdiği demeçte, dava açılması yolunda karar veren hakim Jean-Michel Gentil'yi ''tarafsız'' olmamakla suçladı.

Fransız avukat, geçen yıl haziran ayında, Sarkzoy döneminde yolsuzluka mücadelede etkili tedbirler alınmadığı gerekçesiyle 81 arkadaşı ile ortak imza kampanyasına katılan hakim Gentil'in tarafsız olamayacağı iddiasında bulundu.

Avukat Herzog, hakim Gentil'in, bu bildiriye imza attıktan beş gün sonra Sarkozy'nin evinde arama yapmak istediğini hatırlattı ve hakimin tarafsızlığını bir kez daha sorguladı.

Sarkozy hakkında dava açılması, ana muhalefet partisi Halk Hareketi Birliği (UMP) yönetimini de kızdırmıştı.

UMP yetkilileri yaptıkları açıklamalarda, yargıya sert eleştirilerde bulunurken, ''Sarkozy ile tam dayanışma mesajı'' vermişlerdi.

Seçim kampanyası sırasında "usulsüz yardım" aldığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Sarkozy'nin hafta içinde ifadesi alınmıştı.

Bordeaux Mahkemesi'ne gizlice gelen ve gece geç saatlerde ayrılan Sarkozy, Bettencourt'un evinde çalışan dört kişiyle yüzleştirilmişti.

Soruşturma kararını eleştiren Sarkozy'nin avukatı Thierry Herzog, işlemin "tutarsız" ve "hukuksuz" olduğunu savunarak, iptal için Bordeaux Temyiz Mahkemesi'ne başvuracaklarını söylemişti.

       

AA