Florida’da yayınlanan bir televizyon reklamında, Demokratlar Cumhuriyetçi adayın “Medicare’in sonunu getireceğini” öne sürerken Montana’da da Cumhuriyetçiler kendi adaylarının “Medicare’in sonunu getirebilecek bir program” karşısındaki duruşunu öven açıklamalar yaptı.

Yaşı ilerlemiş ABD’lilere bakım sağlanmasını öngören Medicare üzerindeki savaş özellikle Mitt Romney’nin Temsilciler Meclisi üyesi Paul Ryan’ı yarış ortağı olarak seçmesinin üzerine iyice kızıştı.

Kongre’deki Demokratlar ve bazı analistler, bu gelişmenin Kongre’nin kontrolü üzerinde bir savaşa dönüşeceğini belirtti. Zira Ryan, Temsilciler Meclisi’nde onaylanan ve Medicare’i yeniden şekillendirecek olan bütçe planının yazarı.

Demokrat Senatörler Kampanya Komitesi Başkanı Patty Murray, “Temsilciler Meclisi’nin bütçe planı Temsilciler Meclisi’ne aittir. Ancak bir anda planın mimarının Beyaz Saray’da olma ihtimali insanları korkuttu” dedi.

Romney ise dün bir açıklama yaparak, seçilmesi halinde hem Başkan Obama’nın hem de Kongre’deki Cumhuriyetçilerin desteklediği Medicare kesintilerini geri döndüreceğini belirterek, yeni bir kampanya başlattı.




Hürriyet