Belçika Adalet Bakanlığı, çok sayıda kişiye tecavüz ederek öldürdüğü için müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 30 yıldır hapiste olan 51 yaşındaki Frank Van Den Bleeken'in ötanazi başvurusunu kabul etmişti.

Reuters’ın haberine göre Bakanlık Van Den Bleeken'in ötenazi talebinin Pazar günü Bruges kentinde yerine getirileceğini duyurdu.

Van Den Bleeken hapiste kendisine yeteri kadar terapi desteği sağlanmadığını, bu sebeple çektiği acılardan kurtulmak için ölmeyi tercih ettiğini ifade etti.

Belçika, Avrupa’da vatandaşlarına ötanazi hakkı tanıyan tek ülke değil. Ancak ölümcül hastalığı olanların dışındaki kişilere de ötanazi hakkı sağladığı için diğer ülkelerden bir adım önde bulunuyor.

Ülke geçtiğimiz aylarda, görme yetisini de kaybedecek olan duyma engelli ikizlere ve cinsiyet değiştirme operasyonu başarılı olmayan bir kişiye ötanazi hakkı tanımasıyla oldukça eleştirilmişti. 

Belçika’da 2013 yılında 1807 kişi ötanaziyle hayatına son verdi. Ayrıca Belçika’da 2014 yılında çocuklara da ötanazi hakkı tanınan yasayı kabul etti ve bu nedenle de eleştirilerin hedefi oldu.