22 yaşındaki Abdülaziz El Mutairi, iki yıl önce cezaya çarptırılan adamın saldırısına uğramıştı. Bu kavga sonucunda felç kaldı ve daha sonra da bir bacağını kaybetti.

Kardeşi Halid, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada kardeşi Abdülaziz'in ülkenin kuzeybatısındaki Tabuk'taki Şeriat mahkemesi hakiminden adı açıklanmayan saldırgana da aynı cezanın verilmesini talep ettiğini anlattı.

Bunun üzerine Suudi hakim, birkaç hastaneden suçlunun belkemiğine zarar vererek felç bırakılmasını istedi. Hastanelerden biri bunun mümkün olduğu yanıtını verdi. Ama ameliyatın daha donanımlı başka bir tesiste yapılması gerektiğini söyledi. Suudi gazeteleri başkent Riyad'daki bir hastanenin ise bu isteği etik gerekçelerle reddettiğini yazdı.

Haberde iki hastanenin idari yetkilileri ve Tabuk'taki Şeriat mahkemesi perşembeden itibaren haftasonu tatilinde olduğu için yorum alınamadığı kaydedilirken, Tabuk'taki Kral Halid hastanesine ait tıbbi raporun bir kopyasının ele geçirildiği belirtildi.

Suudi gazetesi Okaz, Şeriat mahkemesi hakiminin adını Süleyman El Yusuf olarak açıkladı.

Abdülaziz'in kardeşi Halid, hakimin en az iki hastaneden cerrahların saldırganın belkemiğine onu felç edecek şekilde zarar verip veremeyecekleri konusunda bilgi istediğini söyledi.

Halid, saldırganın 14 ay hapis cezasına çarptırıldığını, fakat afla yedi ay sonra çıktığını ve daha sonra öğretmen olduğunu anlattı. Halid, "İslami kurallara göre yasal hakkımızı istiyoruz. Allah'ın kelamından daha iyi bir kelam yok, göze göz..." diyor.



GAZETEPORT