Habere göre cinayetle ilgili 3 Müslüman genç de yakalanmıştı. Haber araştırma gereği duyulmaksızın dün Türkiye'de bazı önemli medya organları tarafından da internet sitelerinden kullanıldı. Cihan Haber Ajansı, Ukraynalı yetkililerle yaptığı görüşme sonrası haberin asparagas olduğunu ortaya çıkardı. Öldürülen genç kızın Rus asıllı ve Hıristiyan olduğu anlaşıldı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı Kırım Emniyet Müdürü Sergey Reznikov, Simferopol'de yaptığı basın açıklamasında, "Trajik olayın yaşandığı yerde herhangi bir dini motife rastlanmadı. Araştırıyoruz. Cinayetin cinsel nedenlerle olduğunu düşünüyoruz. Adi bir cinayet vakası, cinayetin kesinlikle ne etnik ne de dini bir amaçla işlendiğine dair iz yok. Failleri araştırıyoruz." dedi.

Bakanlığın açıklamasında Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki Sovyetskiy ilçesinde kayıp olan ve aranan 19 yaşındaki Rus asıllı Katya Koren'in Müslüman olmadığı ve kafasına taş vurularak şeriat kanunları gereği öldürülmediği vurgulandı. Kırımlı yetkililer de Cihan'a, "Soruşturma sürecinde aynı bölgede yaşayan kızın sınıf arkadaşı bir erkek zanlı gözaltına alındı. Avukatı ve bir pedagogun bulunduğu ortamda ifadesi alınan gencin beyanı kameraya kaydedildi. İlk ifadesinde kızı ormana bir şey kaybettiğini ve kendisine yardımcı olması bahanesiyle götürdüğü ve öldürdüğünü söyledi. Zanlı daha sonra bu ifadesini reddetti. Emniyet mensupları katilin bulunması için delil toplamaya devam ediyor." diye konuştu.

PROVOKASYON VE YALAN HABER

Kırım Tatarlarının lideri ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ise, "Cinayetin faili olarak 16 yaşındaki (Bilal Gaziyev) bir Kırım Tatarı çocuğu yakalamışlar. İlk ifadesinde kızı kendisinin öldürdüğünü söyleyen genç, mahkemede cinayeti polis zoru ile üstlendiğini açıklamış. Bu cinayeti dünya basını da sanki dini bir cinayetmiş gibi çarpıtarak verdi. Kız Müslüman değil üstelik. Bütün bu yapılanlar sadece provokasyon ve yalan haber." açıklaması yaptı.



Cihan