Fransa'da faaliyet gösteren 19 sivil toplum kuruluşu, yaptığı ortak açıklama ile "ayrımcı" buldukları uygulamayı kınadı.               

Belediye Başkanı Natacha Bouchart ise basına yaptığı açıklamada, "ülkede terör saldırılarının ardından ilan edilen olağanüstü hal uyarınca güvenlik önlemi olarak bu kararı aldıklarını" belirterek, "kimliği ve belirli bir ikametgah adresi olmayanların kamu güvenliği için tehdit oluşturabileceğini" iddia etti.        

Göçmenlerle Dayanışma Derneği Başkanı Claire Rodier ise kararın ayrımcı bir özellik taşıdığını ifade ederek, "Zaten korku içinde yaşayan göçmenler toplumdan daha fazla soyutlanacak” dedi.               

Fransa İnsan Hakları Derneği ve Uluslararası Af Örgütü'nün  Fransa temsilciliği ise savcılığa konu ile ilgili suç duyurusunda bulundu.              
Belediye, 23 Kasım'da aldığı kararda, kimliği ve ikametgah adresi olmayanların sığınmacı kampına yürüme mesafesi 20 dakika uzaklıktaki Iceo yüzme havuzuna girişine yasak getirmişti.               

Bu kampta çoğu Afrika, Orta Doğu ve Afganistan'dan gelen dört bin 500 civarında sığınmacı yaşıyor.               

İngiltere'ye gitmeye çalışan sığınmacıların yaşadığı Calais'de sığınmacı sayısı ekim ayında iki katına çıkarak 6 bine ulaşmıştı.             

Ülkenin en büyük sığınmacı kampının bulunduğu Calais'deki koşullar, sık sık sivil toplum örgütlerinin sert tepkisine yol açıyor. Calais'de temmuz ayından bu yana İngiltere'ye geçmek isterken çeşitli nedenlerle hayatını kaybeden sığınmacıların sayısı 20'ye yükseldi.               

Paris'te 130 kişinin öldüğü, 351 kişinin yaralandığı terör saldırılarının ardından Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından ilan edilen olağanüstü hal, 3 aya kadar uzatılmasının önünü açan yasa tasarısı parlamento tarafından kabul edilmişti.