Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Viyana zirvesiyle ilgili açıklama yaptı. Viyana mutabakatına göre, Esad'ın seçimlerde aday olmasının söz konusu olmadığını belirten Sinirlioğlu,"Viyana mutabakatı doğru yönde atılmış bir adım. Suriye'de Esad'ın seçimlerde aday olması söz konusu değil. Hükümet kurulup tüm yürütme yetkilerini devraldıktan sonra, 6 aylık geçiş döneminde üzerinde mutabık kalınan bir şekil ve tarihte ayrılacak" dedi. Yeni anayasaya göre seçimlerin yapılacağını belirten Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu şunları söyledi: "Suriye'de yeni hükümetin kurulmasından itibaren 18 aylık bir süreç öngörülüyor. Bu süreçte yeni bir anayasa yapılacak. O anayasaya göre seçimlere gidilecek"
Viyana'daki Suriye görüşmeleri sona erdi: 6 ayda geçici hükümet, 18 ayda seçim

IŞİD'E KARA OPERASYONU

Türkiye'nin kara ordusuyla Suriye'ye girmesinin öngörülmediğini ifade eden Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, "IŞİD'e karşı güvenlik tedbirlerimiz var, operasyon olabilir ama niteliği konusunda bilgi veremem. IŞİD'e karşı koalisyon güçlerinin operasyonu olabilir" dedi.
Fransa'daki saldırılarla ilgili de konuşan Sinirlioğlu,"Fransa sonrası tüm müttefik ülkelerle istihbarat paylaşımı yapıyoruz. G20'de Suriye'ye kara harekatı gündeme gelmedi, mücadeleyi siyasi, askeri ve ideolojik düzlemlerde yürütmek gerekir" diye konuştu.