Sırbistan'ın Lahey'deki mahkemeyle İşbirliği Konseyi, bugün yaptığı olağan toplantısında, Lahey'deki mahkemeyle zanlıların teslimi konusundaki işbirliğinin son kaçak Haciç'in yakalanmasıyla sona erdiğini, işbirliğinin belgeler ve tanıklara ulaşım konularında devam edeceğini bildirdi.

Konseyin yazılı açıklamasında, Lahey'deki mahkemeyle işbirliğinin uzun süredir üst düzeyde olduğuna işaret edildi.

Açıklamada Sırbistan'ın, Eski Yugoslavya Savaş Suçları Mahkemesi (ICTY) savcılığının toplam 1979 talebine yanıt verdiği, Lahey'deki savcılığın devlet arşivlerine erişimi için tüm taleplerin onaylandığı kaydedildi.

İşbirliği Konseyi'nin 10 yıldır başkanlığını yürüten Boşnak asıllı Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı Rasim Lyayiç, eski Yugoslavya'da işlenen savaş suçlarından aranan son kaçak Goran Haciç'in dün yakalandığı için memnun olduğunu belirterek, ''bu işin bu kadar uzun süreceğini tahmin etmediğini'' ifade etti.

Hırvatistanlı Sırpların eski siyasi lideri Goran Haciç (53) Sırbistan'ın Voyvodina bölgesindeki Fruşka Gora ormanlık alanında dün sabah yakalanmıştı. Haciç, eski Yugoslavya'da işlenen savaş suçları için Lahey'de kurulan mahkemenin aradığı son savaş suçu zanlısıydı.(Zaman)