Suudi Arabistan'da gelin, nikah fotoğraflarının sosyal medya üzerinden paylaşılmaması anlaşmasına aykırı hareket edip düğün fotoğraflarını Snapchat'ten yayınlayınca, damat nikahın kıyılmasından iki saat sonra boşanma davası açtı.

Suudi basını, nikah seremonisinin video ya da fotoğraflarının paylaşılmaması anlaşmasının tarafları bağlayıcı olduğu ayrıntısına dikkat çekti.

"KIZ KARDEŞİM VE NİŞANLISI KENDİ ARALARINDA ANLAŞMA YAPMIŞ"

Suudi günlük gazetesi Okaz'a konuşan gelinin erkek kardeşi, olayla ilgili şunları söyledi: "Kız kardeşimle nişanlısı kendi aralarında evlilik öncesi bir anlaşma yapmışlar.

"ASLA FOTOĞRAF PAYLAŞMAMASI GEREKİYORDU"

Bu anlaşma gereği kız kardeşim kendisine ait fotoğrafları Snapchat, Instagram ve Twitter gibi mecralar üzerinden paylaşmayacakmış. Bu anlaşma çiftin evlilik anlaşması içine de dahil edildiği için bağlayıcı hale gelmiş.

"DAMAT DA EVLİLİĞİN İPTALİNİ İSTEMİŞ"

Kız kardeşim maalesef bu akde uymayarak nikah fotoğraflarını kız arkadaşlarıyla Snapchat üzerinden paylaşmış. Bunu öğrenen damat, evliliğin iptalini ve boşanma talep etmiş"

Bu hadise üzerine kız ve erkek tarafının aileleri arasında büyük bir tartışma başladı. Kızın ailesi bu anlaşmayı adaletsiz olarak nitelerken, erkek tarafı oğullarının boşanma talebini çok yerinde bir karar olarak değerlendirdi.