AA - Komitenin başkanı, Demokrat Parti California milletvekili Howard Berman, 252 no’lu tasarıyı komitede 4 Mart’ta oylamaya sunmaya niyetli olduğunu bildirdi.

Bu gelişmeyle ilgili olarak, Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) Başkanı Ken Hachikian, ’’ABD Kongresi’nin, ’Ermeni soykırımı’ konusunda gerçekleri ve adaleti reddetme çabalarına ortak olmayacağı yönünde Türkiye’ye açık mesaj vermek için bu cesur adımı atarak sergilediği vizyon ve kudretten dolayı Başkan Berman’a teşekkür ederiz’’ açıklamasını yaptı.

Berman ile dün görüştüğünü belirten Hachikian, tasarının hem Dışişleri Komitesi hem de Temsilciler Meclisi Genel Kurulunca onaylanmasını sağlamak için Ermeni topluluğu üyeleri olarak harekete geçtiklerini kaydetti.

Tasarı, Mart 2009’da Temsilciler Meclisi’ndeki Ermeni lobisinin en önemli isimlerinden Demokrat milletvekilleri Adam Schiff ve Frank Pallone ile Cumhuriyetçi milletvekilleri George Radanovich ve Mark Kirk tarafından sunulmuştu. ANCA’nın açıklamasına göre, tasarıyı şu ana kadar 135 Temsilciler Meclisi üyesi imza atarak desteklerken, senatörler Bob Menendez ve John Ensign tarafından Senato’ya sunulan benzer tasarının da 13 imzacısı bulunuyor.