90’lardaki ‘Full House’ (Bizim Ev) dizisinin çocuk yıldızları, bugün moda tasarımcısı olarak iş hayatında başarılı bir kariyer inşa eden ikizler Mary-Kate ve Ashley Olsen’a stajyerleri toplu dava açtı.
Olsen kardeşlerin şirketi Dualstar Entertainment Group’ta çalışan yeni ve eski 40 stajyer, 50 saatten fazla çalışıp da kendilerine ödeme yapılmamasından şikâyetçi oldu. Toplu davada stajyerlerin maaşlı çalışanlarla aynı işi yaptığı fakat yanlış sınıflandırılıp en düşük maaş grubuna konduğu için stajyerlere uygun bir tazminat ödenmesi talep ediliyor.

Tasarım stajyeri olan Shahsista Lalani ayrıca kendisine kötü davranıldığını iddia ediyor. Lalani; düğmeleri rengine göre ayarlama, maaşlı çalışanlara kahve götürme gibi önemsiz işleri yaptığını aynı zamanda da tam zamanlı çalışanlar gibi kalıp kesme, veri girişi, dikiş, teknik işler, eşyaların organize edilmesi ve fotokopi çektiğini anlatıyor. Uzun çalışma saatlerine bağlı dehidrasyondan hastaneye kaldırılan Lalani “Temizlik yapıyorsun. 15 dakika mola veremiyorsun. Onların saçma akışında çalışmaya devam ediyorsun. Baskı altında kalıyorsun” diyerek patronunun çok talepkâr olduğunu ekliyor.

Lalani direkt olarak Olsen ikizleri için çalışmasa da onları etkinliklerde ve toplantılarda gördüğünü ama kimseye kötü davranmadıklarını söyledi. Olsen kardeşlerin temsilcisi davayla ilgili arayan gazetecilere yanıt vermedi. Şirket sözcüsü ise Dualstar’ın bundan haberdar olmadığını söyledi. (The Independent)