Peki ne yapıyor? Çok basit: Adaleti dolandırmadan uyguluyor.

Suçluları genellikle işledikleri suça maruz bırakıyor. Tabii bunu mümkün olduğunda sembolik ve eğitici biçimde gerçekleştiriyor.

Eski bir izci olan yargıç, ezber bozan adalet anlayışıyla bölgenin yoğun sempatisine mazhar oldu. İki defa seçildi ve 20 yıldan fazla süredir görevini sürdürüyor.

Kendisi aynı zamanda Amerikan Yargıçlar Birliği'nin de başkanı.

Yargıcın yaratıcı adaletini yansıtan çılgın kararlara göz atalım.

1. Mesela, yavru bir köpeği balkondan aşağıya atan adamı çöpe attı. Evet, gerçekten. Sanığın bütün bir gününü dolu bir çöp kutusunda geçirmesine hükmetti.

Mesela, yavru bir köpeği balkondan aşağıya atan adamı çöpe attı. Evet, gerçekten. Sanığın bütün bir gününü dolu bir çöp kutusunda geçirmesine hükmetti.

2. Ününü borçlu olduğu vaka ise Michelle Murray olayıydı.
Ününü borçlu olduğu vaka ise Michelle Murray olayıydı.
26 yaşındaki Michelle Muray, bir kış gecesi tam 35 yavru kediyi karanlık bir ormana bıraktı. Ardından suçu ortaya çıktı ve olay yargıya intikal etti.

Yargıç Cicconetti sanığa iki seçenek sundu. Kısa bir hapis cezası ya da karanlık ormanda bir geceyi tek başına geçirmek!

Yargıç Cicconetti sanığa iki seçenek sundu. Kısa bir hapis cezası ya da karanlık ormanda bir geceyi tek başına geçirmek!

Kararın ardından lafı dolandırmadı ve şunları ifade etti: "Böyle bir şey yapamazsın. O zavallı hayvanları oraya öylece bırakıp gidemezsin. Ve evet, bunun gelecekte buna benzer bir suç işlemeyi düşünenlere emsal olmasını istiyorum." 

3. Ruhsatsız silahla yakalanan bir adamı morga, ölüleri incelemeye gönderdi.
Ruhsatsız silahla yakalanan bir adamı morga, ölüleri incelemeye gönderdi.

4. Bir köpeği vuran adamın, her tatil günü bölgedeki hayvan barınağına 20 kiloluk mama bağışı yapmasına hükmetti.
Bir köpeği vuran adamın, her tatil günü bölgedeki hayvan barınağına 20 kiloluk mama bağışı yapmasına hükmetti.

5. Bir okul otobüsünün tekerlerini şişleyen iki gence, bu sebepten dolayı iptal olan okul pikniğini gerçekleştirme görevini verdi.
Bir okul otobüsünün tekerlerini şişleyen iki gence, bu sebepten dolayı iptal olan okul pikniğini gerçekleştirme görevini verdi.

6. Hz. İsa anıtının üzerine spreyle şeytanın sayısı olarak bilinen 666 yazan gençlere üzerinde "Bu denyo hareket için özür dilerim" yazılı pankart bulunan eşekle bütün gün gezmelerini sağladı.
Hz. İsa anıtının üzerine spreyle şeytanın sayısı olarak bilinen 666 yazan gençlere üzerinde

7. Bindiği taksinin ücretini ödemeden kayıplara karışan kadının 48 saat içinde 50 kilometre yürümesine hükmetti.
Bindiği taksinin ücretini ödemeden kayıplara karışan kadının 48 saat içinde 50 kilometre yürümesine hükmetti.
Çünkü bindiği taksi tam olarak 50 kilometre yol yapmış, fakat ücretini alamamıştı.

8. Fuhuş yapmak isteyen üç adama tavuk kıyafeti giydirip sokaklarda gezdirdi.
Fuhuş yapmak isteyen üç adama tavuk kıyafeti giydirip sokaklarda gezdirdi.
Ellerindeki pankartta "Buralarda hiç tavuk çiftliği yok" yazıyordu.

9. Bakıcısı olduğu çocuğu kemerle vuran dadının çocuk istismarı ve çocuğa şiddet konulu makaleleri okumasına ve mahkemede bu konuyla ilgili bir sunum yapmasına hükmetti.
Bakıcısı olduğu çocuğu kemerle vuran dadının çocuk istismarı ve çocuğa şiddet konulu makaleleri okumasına ve mahkemede bu konuyla ilgili bir sunum yapmasına hükmetti.

10. Kilisenin bağış kutusunu soyan bir kadını aynı kilisenin kapısına oturttu ve kiliseye giren her vatandaşa suçunu itiraf etmesini sağladı.
Kilisenin bağış kutusunu soyan bir kadını aynı kilisenin kapısına oturttu ve kiliseye giren her vatandaşa suçunu itiraf etmesini sağladı.

11. Bir adama geçerli bir neden yokken biber gazıyla saldıran kadına 30 gün hapis ya da 3 gün kamu hizmeti ve yüzüne biber gazı sıkılması seçeneğini sundu.
Bir adama geçerli bir neden yokken biber gazıyla saldıran kadına 30 gün hapis ya da 3 gün kamu hizmeti ve yüzüne biber gazı sıkılması seçeneğini sundu.
İkincisini seçen kadın cezasını çekti. Fakat püskürtülen şey yalnızca suydu.

Cicconetti, felsefesini şöyle özetlemiş:
Cicconetti, felsefesini şöyle özetlemiş:
İnsanların iyi davranışlarının hakkını verdiğinizde, onların özgüvenlerine katkıda bulunursunuz. Benim adalet felsefem ebeveyn felsefesinden çok da farklı değil. Beş evladım var. Onlara silleyi vurabilirsiniz ama elinize ne geçer? Çoğu insan, ufak engeller ve alışkanlıklar dışında iyi olmak ister. Biz bu alışkanlıkları ve engelleri ortadan kaldırmalıyız. İşimiz bu.


Yürüyedur gözlerinden adalet saçan adam!
Yürüyedur gözlerinden adalet saçan adam!
Senin gibileri lazım bu dünyaya.


Kaynak: onedio.com