Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Eşme’de bulunan Süleyman Şah Türbesi’ne yaptığı ziyarete Şam rejimi tepki gösterdi. Davutoğlu’nun ülkeye “sızdığını” söyleyen Suriye Dışişleri Bakanı yardımcısı Faysal Mikdad, ziyaretin uluslararası hukukun ihlali anlamına geldiğini vurguladı.

Suriye resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre, Davutoğlu’nun Suriye’ye “sızmasının” ülkelerin egemenliğine de aykırı olduğunu ifade eden Mikdad, Türkiye’nin “terör örgütlerine destek verdiğini” söyledi ve bu örgütlerin başında IŞİD ve El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra’nın geldiğini belirtti. Mikdad, “AKP’nin Suriye’nin egemenliğine karşı alenen sınır ihlalleri ve saldırılar çok açık ve Davutoğlu’nun yaptığı hareket de uluslararası hukukun ve ülkelerin egemenliğinin ihlalidir” dedi.

“Davutoğlu’nun ülkeye sızması, AKP hükümetinin, Suriye’nin farklı bölgelerinde terör örgütlerinin verdiği kayıpların üstünü kapama girişimi ve aynı zamanda Türkiye’nin bölgede yaşananlara tamamen dahil olduğunun kanıtıdır” diyen Mikdad, Türkiye’nin bu eylemlerinden “sorumlu tutulacağını” söyledi.