Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa Suriye'ye insani yardım sağlanmasını öngören tasarıyı BM Güvenlik Konseyi'nde oylamaya sunmaya hazırlanıyor.
Reuters haber ajansına açıklamada bulunan bir diplomat, ABD'liler tarafından yazılan tasarının, şimdilik müttefik ülkelere verildiğini henüz Güvenlik Konseyi'nin diğer üyelerine sunulmadığını söyledi.

ABD ve müttefikleri, Suriye'ye karşı tasarıyı, yabancı askeri müdahaleye zemin oluşturmasın diye reddettiklerini açıklayan Rusya ve Çin'in karşısına veto etmeleri daha zor bir metinle çıkmaya çalışıyor.

Çin Dışişleri Bakanı Yang Jiechi, ülkesinin Suriye'ye yardım gönderilmesi için uygun koşulların yaratılmasından yana olduğunu söylemişti.

Arap Birliği Başkanı Nebil El Arabi ile telefonda konuşan Yang, Çin'in Suriye sorununun çözümü için Arap ülkeleriyle birlikte çalışmaya hazır odluğunu belirtti.

Çin daha önce Batı'nın Suriye muhalefetine desteğinin "büyük çaplı bir iç savaşa" yol açabileceği ve bu durumda silahlı bir müdahalenin kaçınılmaz olabileceğini söylemişti.