Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi tarafından kaleme alınan mektupta, "Türkiye’nin Esad rejimine karşı savaşan yabancı savaşcıların kaçak yollardan Suriye’ye geçişleri için yardımda bulunduğu" öne sürüldü.

BM Güvenlik Konseyi'ne iletilen mektupta, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Boumeddiene’nin 2 Ocak tarihinde İstanbul’a Madrid üzerinden geldiğini açıklaması hatırlatılarak, “Bu ifade, Türkiye’nin Suriye'ye dünyanın dört bir yanından gelen yabancı teröristlerin ve paralı askerlerin ana giriş güzergahı olduğunun resmi itirafıdır" ifadelerine yer verildi.

Mektupta ayrıca, "Suriye Arap Cumhuriyeti, Güvenlik Konseyi'ni ve uluslararası toplumu, Türk rejiminin politikalarını etkili şekilde frenlemek için kınamaya çağırmaktadır. Türk rejimi, uluslararası barış ve güvenliği tehlikeye atan politikalarından dolayı sorumlu tutulmalıdır" denildi. Mektubun, Konsey’in yanı sıra BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’a da verildiği öğrenildi.


Koşer marketteki rehinelerin kurtarılması için yapılan polis operasyonunda öldürülen Coulibaly'nin imam nikahlı eşi Boumeddiene'nin halen Suriye'de olduğu tahmin ediliyor.