Muallim, Şam'da düzenlediği basın toplantısında, “Yeni Suriye anayasası bir hafta ya da daha uzun bir süre içinde halkın oyuna sunulacak” dedi. Suriye Dışişleri Bakanı, Arap Birliği gözlemcilerinin görev süresinin uzatılması konusunu değerlendirdiklerini de sözlerine eklerken, Arap Birliği’nin hafta sonu gündeme getirdiği planını, “Suriye meselesini uluslararasılaştırma çağrısı” olarak nitelendirdi. 
Muallim, Rusya’nın müttefiki Suriye’ye dış müdahaleyi kabul etmeyeceğini de belirtti. “Rusya’yla ilişkilerimizin kökleri çok derinlerde. Rusya, Suriye’ye yabancı müdahalesini kabul edemez. Bu bir kırmızı çizgidir” dedi. 
ARAP BİRLİĞİ’NE MEKTUP GÖNDERDİ 
Muallim, Arap Birliği'ne bir mektup göndererek, ülkesinin teröre karşı bütün gücüyle karşı koyacağını belirtti. 
Champress internet sitesinde yer alan habere göre, Muallim, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi'ye yazdığı mektupta, silahlı grupların sivil vatandaşları ve güvenlik güçlerini hedef aldıklarını ve ülkesinin bu terör olayları karşısında eli kolu bağlı kalmayacağını, bütün gücüyle buna karşı koyacağını ifade etti. 
Muallim, Suriye'nin Arap Birliği ile imzalamış olduğu protokole uygun davrandığını ve protokolde yer alan maddeleri uyguladığını kaydederek, ordunun sokaklardan çekildiğini, Devlet Başkanı Beşar Esad'ın tutukluları serbest bırakmak için af ilan ettiğini ve basın kuruluşlarına ülkedeki olayları izlemek için izin verildiğini aktardı.(hürriyetplanet)