ABD Başkanı Barack Obama, Esad rejimine uyarıda bulunarak, "Suriye'de kimyasal silahların kullanılması bizim için bir kırmızı çizgi. Böylesi bir durum, olasi bir askeri müdahale konusunda hesaplarımı ve denklemimi değiştirir" dedi.

Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Obama, bu aşamada Suriye'de askeri müdahale talimatı vermediğini söyledi.

Obama, "Ancak kimyasal ve biyolojik silahlar hususunda dile getirdiğiniz nokta çok önemli. Bu sadece Suriye'yi ilgilendiren bir konu değil, İsrail dahil olmak üzere bölgedeki yakın müttefiklerimizi ve bizi de ilgilendiriyor. Kimyasal ya da biyolojik silahların yanlış kişilerin eline düştüğü bir durumla karşı karşıya kalamayız'' şeklinde konuştu.

'SURİYE'Yİ DİKKATLE İZLİYORUZ'
Suriye'de bu derece kırılgan bir ortamda, kimyasal silahların olası kullanımı konusunda rahat olduklarını söylemesinin zor olduğunu belirten Obama, konuyu çok dikkatle izlediklerini, bir dizi ihtimal planları üzerinde çalıştıklarını belirtti.

ABD Başkanı Obama, ''Kimyasal silahların hareketliliği ya da kullanımının çok büyük neticelere yol açacağı ve bunun bizim için bir kırmızı çizgi olduğuna dair bölgedeki her bir oyuncuyla net şekilde diyalog halindeyiz'' diye konuştu.



NTV